O-utvalget vil avholde et åpent møte ved sesongslutt i Statoils lokaler onsdag 7. november 2007 kl. 18.00. Oppmøte i hovedinngangen på Forus. Alle som har deltatt i orienteringsløp i sesongen 2007 har møte- og stemmerett. Utvalget håper alle oppmenn og andre interesserte møter. Saker kan tas opp på møtet under eventuelt.

5.                Eventuelt

6.                Premieutdeling og trekning

Det ble meldt inn 2 forslag innen fristen som var 14. oktober 2007, for behandling på møtet. O-utvalget har behandlet disse to sakene samlet.

Forslag nr. 1. Fra Rune Karstensen, ExxonMobil

Opp/nedrykk fra disse klassene ble fjernet for noen sesonger siden. Etter at det ble valgfritt å løpe i disse klassene har vi sett at A / B  klassene har fått mindre deltakelse.  Flere gode løpere som er gode nok for A eller B klassen velger heller sin  årsklasse og "ødelegger" nivået der. Tror Bedriftsidretten er tjent med å få de beste løpere tilbake i  A / B klassene igjen der de hører hjemme.

Forslag nr. 2. Fra Ole Bakkevold, SMI

Jeg vil med dette be om at det i årsmøtet blir tatt opp sak om å gjeninnføre opp- og nedrykksreglene.

Det har vist seg at uten opp- og nedrykksregler er det blitt større tidsdifferanser mellom de beste og dårligste i aldersbestemte klasser. Når løypene i tillegg legges opp etter antatt vinnertid betyr det at vi som løper litt svakere stadig får lengre løp (i alle fall i tid). Jeg tror derfor at flere vurderer å gå over til HT/DT, både med tanke på løpstid og bedre selvfølelse (ikke alltid bli ”knust av eliten”).

Trimklassene er allerede store, så derfor foreslår jeg at opp- og nedrykksreglene gjeninnføres. Bedre at de beste rykker opp fra aldersbestemte klasser enn at de vanlige traverne går over til trimklassene. Mer motiverende for den store massen…

Utvalgets innstilling:

Utvalget støtter forslaget om å gjeninnføre opp- og nedrykksreglene for DA/DB og HA/HB. Vi ser at det i en del klasser er veldig stor tidsforskjell mellom beste og dårligste løper. Innføring av aktive løpere på resultatlistene kan også forsterke tidsdifferansen mellom beste og dårligste løper i klassen.  Link til opp/nedrykksregler.