Oppmannsmøte Møtereferat
Orientering
 
Referent: Dato:
Monica Halvorsen 09.02.05

Åpning
O-utvalgets leder Torgeir Torstrup åpnet møtet på nye Viking stadion. Han ledet også møtet.

Info om årets kurs og seminar
Monica orienterte om årets kurs og seminar. Det vil også i år bli arrangert to nybegynnerkurs. Alle opplysningene om kursene ligger på nettet, bortsett fra det ene nybegynnerkurset som i skrivende stund ikke har alle detaljer på plass enda.

I fjor ble løypeleggerkurset avlyst pga for liten interesse. Det vil i år bli tilbudt et ”Videregående kurs m/løypelegging”. Målgruppen er orienteringsløpere som ønsker å lære mer o-teknikk.

I år vil o-utvalget arrangere et seminar/foredrag torsdag 7. april. En landslagsløper er invitert som foredragsholder. Seminaret vil foregå i Statoils lokaler og med mulighet for sosialt kaffe-drøs etterpå i kantinen. Statoil BIL vil dekke kostnaden for selve foredraget mens transport + evt. overnatting til foredragsholder må dekkes via inngangspenger. Også aktive klubber kan delta. Alle detaljer rundt dette er ikke på plass enda og invitasjon vil bli lagt ut på nettet.

Det oppfordres til å markedsføre kursene + seminar blant klubbenes medlemmer.

Info fra Materialforvalter
Kjell Langvik informerte om følgende:

Materiell-liste
En liste over materiell som befinner seg på tilhengeren ble presentert. Listen refererer bl.a. til noen kasser og disse har fått et nummer. Materiell-listen viser hva som skal være innholdet i hver kasse. Det har vært diskutert om det skulle innføres en kvitteringsliste, men dette vil ikke bli gjennomført i år pga. vanskelig å administrere.

Kommentar fra Otte: Stangen til de nye postbukkene er breiere, slik at plastsylinderen med refleks som tres utenpå ikke passer. Benyttes i nattløpene.

Nytt utstyr
Det vil i år bli kjøpt inn førstehjelpskoffert, lemmer for start- og resultatlister, strømaggregat, nytt målseil.

Gammelt/utrangert utstyr
Følgende utstyr vurderes å kastes: trykkeri, Regnly klokke, klippetenger - gamle og nye. Deltakerne på møtet ønsker ikke å kaste trykkeriet, men problemet blir å finne en lagringsplass. Ingen hadde behov for klokken, forslag om at aktive klubber kan få klippetenger. Noen klubber har småtroll-løyper og kan derfor ha behov for klippetengene. Det vil bli sendt en forespørsel til aktive klubber om de ønsker dette utstyret.

Huskeregler:

Justering av startkontingenten
Startkontingenten for nybegynner og trim har allerede steget fra 45 til 55 kr pga det er innført premiering i disse klassene. Dette ble vedtatt på årsmøtet 2004.:

O-utvalget foreslår nå å øke startkontingenten for alle klasser med kr. 5 til kr 60. Dette for å kompensere:

Det var ingen sterke motforestillinger mot forslaget som dermed anses vedtatt

Etteranmeldte løpere settes til kr 100 i startkontingent.

Anbefalt pris for aktive løpere utenfor konkurranse ble foreslått satt til kr 30. Det antas å dekke kart og trykking.

Det ble stilt kritiske spørsmål om hva som skjer med pengebeløpet som innbetales til kretsen. Dette går til generell drift, og relativt lite tilføres direkte tilbake til o-utvalget. Dette har gjort det nødvendig å øke EKT- og utstyrsgebyret som er penger vi disponerer. 

Holdes det regnskap over pengebeløpet fra o-idretten? For å ha bedre kontroll med hva som betales inn til kretsen så skal løpsrapporten i tillegg til å bli sendt til kretsen også sendes til premiekomiteen og o-utvalgets leder. Løpsrapportskjemaet som ligger på nettet vil bli oppdatert før kommende sesong.

Aktive løpere deltar helt utenom konkurranse og skal ikke være med i løpsrapporten og skal heller ikke bli tatt med på resultatlistene.

Info fra rankingfører, herunder oppdatert løpsreglement
Ommund Bakkevold informerte om følgende:

EMIT-kurs
Det vil bli kurs i tidtaking, ny versjon av programvaren. Dato for kurset er onsdag 2. mars. Sted: Statoil, fra kl 19.00 til ca 20.30.

Oppdatert pc-utstyr
Vi får et par PC-er av Statoil til bruk i tidtakingen. De erstatter det eldste utstyret.

Rydding i løperdatabasen.
Det er også i år lagt ut på nettet en løperdatabase. Denne må lastes ned av oppmennene og oppmennene må redigere innholdet om sine medlemmer. Også fødselsår skal registreres, og dette er nytt for i år. Ommund har allerede slettet ca 1500 løpere som ikke var aktive i  2002, 2003 og 2004. Dersom disse fremdeles er aktuelle løpere så må disse registreres på nytt og får tildelt nytt løpernr. I løperdatabasen skal det registreres den klassen som løperen starter i. I år kan jo løpere hoppe fra A/B-klassene og aldersbestemte klasser fra ett løp til et annet. Dette gjør at arrangøren må holde et ekstra godt øye med klassen som løperen er registrert med når databasen lastes ned.

Løping i aldersbestemte klasser
På årsmøtet ble det diskutert om man kan springe i en lavere/yngre klassen enn det alderen skulle tilsi. Ifølge bedriftsreglementet skal man delta i sin aldersklasse, ikke høyere eller lavere dvs. at dersom man er 47 år så kan man ikke løpe i H30. Løpere som vil springe lengre kan springe DA/DB og HA/HB. Det er fullt mulig å hoppe fra A til aldersbestemt og omvendt, men det føres to separate rankinglister.

Hvem kan springe bedriftsløp?
Er åpent for alle aktive løpere over 30 år. Ungdom under 30 må ha fylt 16 år for å delta og kan ikke delta i aktiv orientering. Unge løpere, som ikke løper aktivt, kan delta i foreldrenes bedriftsidrettslag. Det er åpnet for aktive mellom 16 og 30 år kan delta i våre løp, men da utenfor konkurranse. Man trenger heller ikke være medlem av bedriftsidrettslag, men da kan arrangøren ta høyere deltakeravgift og man kan ikke vinne et mesterskap.

Aktive løpere
Disse skal melde seg på via sin klubb. De vil bli registrert som for eksempel Vaulen OK som klubbnavn.

Konkurransereglement
Det ble på årsmøtet etterlyst et konkurransereglement. Ommund har tatt utgangspunkt i NOFs løpsreglement. Konkurransereglementet er skrellet bort for spesielle løp som gjelder IOF-løp, NM, KM og nærløp. I reglementet står det at andre løp (som bedriftsidrettsløp) benytter reglene som det passer. Spesielle regler som gjelder bedriftsidrettsløp vil derfor komme som tillegg til reglementet.

Et spørsmål ble stilt om det er nødvendig å ha høydeforskjell på løpsbeskrivelsen. Otte opplyste at denne regelen ble tatt vekk for en god stund siden.

Informasjon om årets terminliste
Torgeir presenterte terminlisten på vegne av Anders Svindland. O-utvalget mangler arrangør til 3 løp. Det er i år foreslått 16 rangkingløp. Aftenbladløpet vil ikke bli arrangert i år.  Det ble på møtet også foreslått å flytte løpet den 10. august og flytte til 28. september da 10. august fortsatt er ferietid. Det var ingen motforestillinger mot dette.

Innbydelsene til løpene sendes til Otte, minimum 1 mnd før løpsdag. Stavanger Kommune presiserte at de må ha påmeldingen til sitt løp fredag 1. april, altså 12 dager før løpsdag.

Ellers ble det informert om at det er nytt kart på Bogafjell, Njåfjell (1:10 000). Madlatua og Harestad passer til kortløp/sprint

Eventuelt
Premiekomiteen har 3 uavhentede premier. Disse må ta kontakt med Statens Vegvesen (premiene ligger der).  Premiekomiteen ønsker tilbakemelding angående neste års premier. Oppmennene bør ta dette opp spørsmålet om endringer i premieringen med sine klubber og gi tilbakemelding. Skal vi ha premier og evt. hva ønskes? Det ble så sent som i november vedtatt at nybegynner og trim vil får premier i år. I år blir det uansett premiering etter de reglene som ble vedtatt på siste årsmøte.

Et annet problem er aktive løpere som starter og går i mål uten å registrere seg. Disse må oppfordres til å registrere seg. Dette bla. av sikkerhetsgrunner.

Deltagere (20 stk):

Torgeir Torstrup

o-utvalget

Ommund Bakkevold

o-utvalget

Kjell Langvik

o-utvalget

Monica Halvorsen

o-utvalget

Svein Eliassen

Statoil

Einar J. Solgaard

Stavanger Kommune

Amund Skaar-Hval

Forsvaret

Berit Ebbell Olsen

Lærerne

Kjersti Vasbø

Statens Vegvesen

Eli Frafjord

Sandnes Sparebank

Gunn Grefstad

ABB Bryne

Otte Omdal

Avinor

Tor Erik Andersen

Tollerne

Rune Karstensen

Exxon Mobil  

Arne Østensen

CA

Ragnhild B. Berntsen

Time kommune

Frank Eikeskog

Sandnes Småfirma

Helga Klausen

Klepp Kommune

Jan Sverdrup-Thygeson

Multiconsult

Tord Pedersen

Conoco Phillips