Sted: StatoilHydro

Det møtte 40 representanter fra bedriftsidrettslagene og 5 fra o-utvalget.

1. Åpning av møtet ved leder

2. Årsrapport fra utvalget

Årsrapporten fra o-utvalget ble presentert av utvalgsmedlemmene. I tillegg til rapporten ble det presisert at nye vervede løpere har deltatt i snitt på 5,7 løp denne sesongen.

3. Saker til behandling

Det kom inn bare ett forslag til årsmøtet. Forslaget fra Dag Skulbru, Awilco Offshore Semi BIL var slik:

Det bør stimuleres til høyere deltakelse på begynnelsen og slutten av sesongen, ved å velge sentrale attraktive områder og varierte løpstyper. (F.eks. kortløp både Bakkebø og Nærlandsparken egner seg ikke i samme måned sent på høsten!!)

O-utvalget innstilling er at utvalget allerede tar hensyn til en variert terrengfordeling, og støtter dermed ikke forslaget.

Innstillingen støttes av årsmøtet, og flere kommentarer gikk ut på viktigheten av også å arrangere løp lengst sør i fylket.

4. Innstilling/valg av nye utvalgsmedlemmer

Ommund Bakkevold, Lærerne, gjenvalg

Monica Halvorsen, Lærerne, på valg. Nytt medlem: Tor Geir Espedal, Statens Vegvesen BIL

Premiekomite: John Thorsnæs, National Oilwell Varco (gjenvalg)

Ove Oaland, StatoilHydro (gjenvalg)

William Christensen, National Oilwell Varco (gjenvalg)

Valgkomiteen: Hilde Nordbø, MPM BIL, gjenvalg

Jon Kåre Olsen, Sandnes Kommune, på valg. Nytt medlem: Ragnvald Frøyland, Time Kommune BIL

5. Eventuelt

Løpsstatistikk for 2008 ble presentert og gjennomgått. Antall løpere i snitt i år er 393 løpere. Færrest startende er det i slutten av sesongen samt i bedriftsmesterskapet.

I løype F (klasse H55 og H60) må man stå lenge i kø før start. Også I-løypa (klasse D-50 – D-65 og H-65 – H-75) har lang kø ved start. For å korte ned ventetiden ved start så kan o-utvalget lage til to startbåser for løypene. Andre forslag gikk ut på å gå to og to sammen i båsen eller justere ventetiden til 45 sekunder mellom hver startende. H55 kunne f.eks. gå over til H50 da det er god plass i denne løypen.

Trim-klassene er også store. Hva kan evt. gjøres for å motivere Trim-løperne til å gå over i aldersbestemte klasser? Samtidig er det viktig å ikke omorganisere Trim-løypene da disse klassene har svært mange løpere.

Det kom også et innspill på å motta kartet i startøyeblikket, slik det er i aktive o-løp (unntatt Ny og Trim). Dette innspillet fikk ikke støtte av årsmøtet.

Et annet innspill gikk på å vurdere en helt ny klasseinndeling enn dagens ordning.

O-utvalget oppfordret til innspill angående rekruttering og oppfordret oppmenn til å rekruttere og følge opp nye løpere i egne rekker.

Det påpekes at annullering av løp skal ikke gjøres på løpsdagen.